Marvin Lodders

Gepubliceerd op 11 oktober 2023 om 21:21

Klik op foto voor contact

Nummers van Marvin

20-03-2020

Ik heb dit lied speciaal voor mijn vrouw geschreven die 22 maart (vandaag) 40 jaar is geworden.

In de clip is te zien dat we het openbaarvervoer hebben gebruikt, dit omdat we de eerste vier jaar van onze relatie zo’n kleine 175 kilometer van elkaar vandaan woonden en Mariëlle om het weekend met het openbaarvervoer naar mij toe kwam.

 

 

 

 

30-12-2020

Ondanks dat dit nummer in een nadere versie op Youtube heeft gestaan, wilde ik dit nog meer eigen maken.

De muziek waar ik het op gemaakt had, heeft de rechthebbende verder verboden.

We hebben er voor gekozen om er een wat serieuzere versie van te maken, omdat vele vaders hun kinderen wat serieuzer willen vertellen over hun toekomst.

Natuurlijk is het geen strenge versie geworden maar een versie zoals ik in het dagelijkse leven ook ben naar mijn kinderen.

Ik hoop dat dit lied herkend wordt voor vele mensen, en dat het refrein weer hoop mag geven in deze barre tijden.

11-05-2021

En een week of 4 geleden was ik onderweg naar de studio van HeMuPro om samen bezig te gaan voor een zomers nummer.

In de auto zat ik zoals zo vaak naar de muziek van Benny Neijman te luisteren, en hoorde dit nummer weer.

Ineens kreeg ik de ingeving dat ik hier wat mee moest.

Eenmaal bij Marco Hemelrijk aangekomen heb ik dit nummer laten luisteren en gezegd dat ik het zo’n gaaf nummer vind en het zo toepasselijk vond voor deze tijd.

Eigenlijk waren we er al snel uit dat we dit maar moesten gaan doen…..

Dit lied heb ik voor mijn gevoel kunnen linken aan de vervelende situatie van nu, Coraona

22-08-2022

Ruim een jaar geleden (2021) werd ik gebeld door Margreet met het verdrietige nieuws dat haar leven met twee jaar ten einde zal komen. Margreet had daarom een zeer moeilijke vraag… “Zou jij een nummer willen maken voor op mijn begrafenis? “ Heel impulsief heb ik ja gezegd, maar had geen idee dat het een heel moeilijk project zou worden. Met veel denken schrijven, pingelen op de piano hadden Marco Hemelrijk in ik redelijk wat op papier gekregen, maar we konden het maar niet rond krijgen. Gelukkig melde in die tijd Maurilla Nendels zich aan bij MarMelMusic en heeft haar oog over de tekst laten vallen en de nodige aanvullingen gedaan. Al om al heeft het hele project meer dan een jaar geduurd en gelukkig mag Magreet dit alles nog meemaken.

11-12-2022

Wij zijn Nie Te Houwe & Vrienden en hierbij zenden wij onze nieuwe nummer en videoclip in. Nie Te Houwe heeft ditmaal het initiatief genomen, om samen met andere artiesten, die regelmatig voorbijkomen op TV Oranje dit jaar een kerst single uit te brengen. Aangezien wat in de wereld op dit moment allemaal speelt willen we de kijkers van TV Oranje middels dit lied een hart onder de riem steken. Het lied halleluja is het Songfestival liedje van Milk & Honey uit 1979 hierop hebben wij een Nederlandse tekst gemaakt. Deze tekst staat in het teken van vrede, verdraagzaamheid en vriendschap..

De naam van deze samenwerkingsgroep is Nie te houwe & Vrienden. Deze bestaat uit: Nie Te Houwe met Elke Heesakkers, Marvin Lodders, Antoinette de Haan, Mary van Baal en Richard Kuiper.

07-04-2023

Huub en Toine van Nie Te Houwe zijn al vanaf 2021 fan van dit lied, gezongen door Marvin Lodders. Oorspronkelijk is dit lied van Benny Neyman.

Na de samenwerking van diverse tv oranje artiesten  afgelopen Kerst.

Heeft Nie Te Houwe de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd aan Marvin om dit lied gezamenlijk met hem opnieuw uittebrengen. 

2023 is dit lied nog steeds actueel.

Marvin heeft niet lang na hoeven te denken om dit nummer gezamenlijk met Nie Te Houwe op te nemen.

16-07-2023

Marvin had al twee jaar een grote wens om dat nummer uittebrengen en is er samen met Marco pas dit jaar eraan begonnen. Samen waren ze al aardig op weg tot dat Marvin Ivana ontmoeten op een talentenjacht in Helmond. Marvin was zo onder de indruk van haar stem dat ie 2 weken later samen met Marco naar Almere is gegaan om haar aan te gaan moedigen bij een andere talentenjacht. Marco en Marvin waren er van overtuigd dat dit een leuk duo konden zijn en dus heeft Marvin gevraagd om mee te doen aan dit project. Voor Ivana was dit geen probleem en een week later stonden ze in de studio van HeMuPro. Dit is een welbekende nummer van Blue Bayou met de tekst van Benny Neyman in een geheel nieuw jasje gestoken.

15-11-2023

Marvin Lodders bezingt in ‘Gezellige Kerst’ zijn negatieve ervaring met deze dagen

Normaal gesproken leeft iedereen toe naar de Kerstdagen. Vaak worden er al vroegtijdig afspraken gemaakt om deze dagen gezellig met familie of vrienden te vieren. Voor Marvin Lodders heeft Kerst in zijn jeugd niet bepaald het stempel gezellig gekregen. Omdat hij zich herinnert dat zijn Pleegvader altijd de sfeer aan het verpesten was, schreef hij twee jaar geleden voor de grap een tekst op het nummer ’Beschaafde Tango’ van de in 2006 overleden zanger én schrijver Robert Long. Marvin is een grote liefhebber van luisterliedjes en daarom vormt deze melodielijn de basis van zijn nieuwe single ‘Gezellige Kerst’ die bij platenlabel Rood-Hit-Blauw verschijnt. Het arrangement heeft hij laten maken door John Haze, opname studio HeMuPro, clipopnamen Martin Beeren

Biografie Marvin Lodders

Ik ben op 13-11-1974 geboren te Breda.

In 1984 ben ik verhuisd naar Capelle a/d IJssel en ben daarna vele malen verhuisd en uiteindelijk woon ik nu ruim 25 jaar in Overijssel.

Ik ben getrouwd met Mariëlle en we hebben 2 prachtige dochters, Elin is 10  jaar en Norah is 8 jaar.

Waar is het zingen begonnen?

Als kind zijnde werd er vaak tegen mij gezegd dat ik wat met mijn zang moest gaan doen.

Ik wilde dit niet en dus hebben mijn ouders mij er verder ermee met rust gelaten.

Wel zong ik graag mee op school en ook tijdens musicals die door school georganiseerd werd.

Toch bleef muziek mij enorm fascineren  en eigenlijk zong ik altijd en overal daar waar ik maar kon zolang ik maar alleen was.

Ik zong op de fiets, douche en vooral op mijn slaapkamer.

Hoe jong ik ook was, ik ben en blijf een groot Koos Alberts fan en kende in de jaren 80 en 90 al zijn liedjes.

Bij het ouder worden heeft Benny Neijman vooral mijn aandacht gehad omdat ik enorm genoot van de luisterliedjes die hij maakte.

En luister liedjes vind ik enorm mooi en dat is in mijn eigen genre ook wel te merken.

De liedjes die ik tot nu toe heb geschreven en geproduceerd zijn na mijn mening luister liedjes en/of liedjes met een boodschap.

Wat heeft mij besloten om toch voor het publiek te gaan zingen?

Bij de geboorte van mijn oudste dochter ( Elin ) kregen wij een Woezel en Pip mobiel voor boven de ledikantje met daarin het welbekende lalala pingeltje…..

En iedere keer als Elin naar bed moest hoor ik dat pingeltje en vond het eigen maar een vervelend iets.

Om mijn ergernis te verminderen bedacht ik een tekstje dat ik dan maar mee zong voor Elin bij haar Ledikantje.

Twee jaar later werd onze Norah geboren en jawel op de Negen Maanden beurs kocht Mariëlle nog zo’n ding.

Tja het was voor mij toen nog maar een kinderspel om alleen de namen te wisselen.

Op mijn werk had ik een collega ( Marco Hemelrijk ) die mij op een dag vertelde dat ie country zong en dat hij ook een muziekstudio heeft.

Ik heb hem mijn verhaal gedaan en gevraagd of ik dit gekke liedje bij hem mocht vereeuwigen speciaal voor mijn kinderen?

Ja natuurlijk was het antwoord en hij wist niet waar hij aan begon natuurlijk. 😊

Zo gezegd zo gedaan.

Nadat we klaar waren, kreeg ik alleen de tip van Marco mee dat als ik zangles zou volgen dat het wellicht nog weleens wat zou kunnen worden…. Ik had een warme stem!

Maar wederom haalde ik mijn schouders op en wilde er toch verder niets mee.

Maarja……….. het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Op een avond zat ik weer eens naar de liedjes van Benny Neijman te luisteren en daar kwam een lied voorbij waar ik altijd enorm melig van werd. ( Ergens Steekt )

Met een hoofdtelefoon op mijn hoofd en met de zang van Benny Neijman heb ik in één avond het lied “Later Is Alles Weer Anders” geschreven.

Toen ik ergens een orkestband ervan vond kwam ik er achter dat deze nog een refrein en een couplet erbij hadden.

In plaats van dat ik de orkestband laat aanpassen besloot ik de tekst aan te passen.

Ook dit nummer heb ik bij HeMuPro ( Marco ) mogen inzingen en wederom een lied speciaal voor mijn kinderen.

We hebben er toen een heel amateuristische video-clipje erbij gemaakt en het zo op YouTube gezet.

Het klonk nergens na en over de video-clip maar iet gesproken!

Toch kwamen er heel veel enthosiaste reacties, wat maakte dat ik nog meer ben gaan doen.

Ik heb zelfs het lied “Later Is Alles Weer Anders” compleet in een ander jasje gestoken, waarvan ik later heel veel spijt heb gehad omdat de eerste versie toch het meest gezellig aan deed, en dit was te serieus.

Reactie plaatsen

Reacties

antoinette de haan
een jaar geleden

hallo Marvin ik wil je even laten weten dat ik het een geweldige prestatie vind. Het is ook een mooi nummer geworden, hopelijk dat je het nog lang niet hoeft te gebruiken waarvoor het gemaakt is. lieve groetjes antoinette

Marvin Lodders
een jaar geleden

Hoi Antoinette,
Dankjewel voor dit compliment, en ja laten we hopen dat de reden voor dit lied nog lang niet hoef te gebruiken.

Liefs,
Marvin